Thursday, 21 May 2015

Pitch Perfect 2

Anyone yang belum watching this super duper comedy film of the year, plz make some time go to ur nearest cinema.. haha akak speaking london walaupun berterabuq habaq ang amek aura Pitch Perfect 2.
Akak memang rekomen la sgt kat hgpa semua pi tgk movie ni mau gelak sampai terguling dalam panggung.

Untuk Pitch Perfect 2 Barden Bellas dah jadi satu group yg hot kt Barden University sebab dah 3x menang national championship. Those girls dijemput utk performance depan Mr. President. At first semua smooth je tapi bila part Fat Amy tu tak boleh tahan siap boleh bergayut kat atas syiling pulak. Disebabkan satu eksiden memalukan waktu ni reputasi Bella jatuh dan mereka didenda. Denda tu ibarat no more Bellas la..


So demi nak menaikkan nama Bellas balik depa ni kena menang utk world championship tapi Persatuan Acapella US tak yakin sbb wakil drp US tak pernah menang. Dalam nak menang utk menang takhta juara dunia mcm2 konflik la berlaku tp semua best-best dan lawak tau.




Ahli-ahli Bellas utk season ni ada yang sama mcm dulu dan ada yg aku tak kenal. Chloe masih lagi Bella sbb dia takut nak move on so dia sanggup failkan subjek supaya boleh stay dgn Bellas. Lily still sama mcm dulu ckp sepatah xda yg dengar. Fat Amy confident level dia xda org boleh lawan. Beca dia mcm dulu juga. 



Performance Bellas masa kt world championship mmg gempak dan terharu uolls sbb dorg dh grad n aku juga bakal grad.. Hohoho

Btw kt hujung cerita ni ada surprise so hope hgpa jgn bangkit drp kerusi sampai hangpa tak jumpa Adam Levine,Pharell,Christina dan Blake tau. Aku haritu hampir terlepas tapi masuk balik tgk surprise ni.

Sepanjang half 2015 Pitch Perfect 2 is the best movie. Avengers kalah sebab masa aku tgk baby kat sebelah asyik memekak.

No comments: