Sunday, 21 October 2012

Testimoni saya D'qistee Beauty

Assalamualaikum... Selamat pagi ahad..

Aku ni bukanlah dilahirkan cun melecun macam Neelopa or Anzalna. Aku ni biasa ja kadangkala tu jeles tgk org lain lawa-lawa tapi aku ermm... tudia dah start buat ayat sedih pulak.. ok lupakan saja apa aku merepek ni.

Akhir taon lepas aku diperkenalkan dgn satu product yang super superb ni. Memang berkesan la nak bagi kulit tu flawless dan gebu sahaja ok.. Produk kecantikkan takkan ubah wajah angpa bagi jd mcm muka Neelopa pun so terimalah kenyataan ini ok.

Aku try product ni sebab aku rasa kulit wajah aku ni kusam gilos kot mcm xda seri ja smpai kadang2 tu pikiaq nak mandi bunga pun ada hehe... Bila jadi mcm ni timbullah satu perasaan rendah diri gitu.. nak wat presentation malu, nak sembang dgn senior jantan segan. Habis cerita mcm malu + segan + rendah diri la bila nak berhadapan dgn org bila kulit wajah kita tak bermaya dan kusam kan..

So lepas try product ni aku mmg puas hati dan alhamdullillah aku masih guna sampai sekarang walaupun harga dia agak mahal bagi seorang student mcm aku ni tapi xpa nak cantik punya pasal kan..hehehe...
yg atas tu b4 guna,, yg bawah lepas guna
Meh nak up lak pic produk yg aku guna tu






Kebiasaanya produk ni tahan dalam sebulan lebih tapi aku guna tahan sampai 3 bulan lebih...hehe punya la nak jimat.. Krim pun pakai sikit2 je... Sabun tu pulak aku kerat bg 4 bahagian...

Aku mmg rekomen la kat hangpa semua produk ni mmg terbaik punya.. mcm2 fuction ada tau...

Apa pun macam aku mention kat atas produk ni nk bagi kulit je cantik.. muka angpa still mcm tu jugak ok.. jgn dok taksub sgt hihi

Saturday, 20 October 2012

::REVIEW NOVEL:: ROS BIRU UNTUK DIA

Nak update about novel lak... Dah berminggu tak update belog pun dah bersawang sana sini.. Maapkan saya incik belog saya agak bizi..hihi bizi la sgt kan???

Last week jalan2 kat Jusco tebrau yg besaq gilos tu dan spt biasa tempat yg dituju mestilah bookstore. Kat sana ada Harris yg besaq gilos tu.. lagi la buat aku rambang organ penglihatan dan fikiranku tiba-tiba tidak waras... dengan berbekal 40 hinggit aku sambaq 2 buah novel Ros Biru utk Dia n Mr. Right Buat Ain. Both novel JS... Novel JS aku tekan kan disini sememangnya aku xminat sgt keluaran JS ni. Dah cukup dgn mukadimah yg xda kena mengena ni.

Sapa dh baca Ros Biru Untuk Ain sila angkat tangan... ehhh mcm la aku boleh nampak kan tapi tak pa la..

Mungkin agak terlambat nak review novel ni sebab dah lama keluaq tak silap aku awal tahun aritu lagi.

Sinopsis

Liyana dan Adam dah bertunang tetapi disebabkan satu peristiwa hitam Lyanna terpaksa berkahwin dgn Fakhrul yg amat membencinya. Sepanjang perkahwinan mereka Lyanna berusaha menjadi isteri yang setia kerana itulah hasrat Adam namun panas tidak sampai ke petang, fakhrul yang sudah menyayangi Lyanna berubah membenci Lyanna.

Komen aku:

Bila baca part kawen tu dah terbayang Andai itu takdirnya.. terbayang-bayang kekejaman Zril kat Leya dah la kena kawen paksa kan..
Fakhrul ni mmg jenis yang nak ikut kepala angin dia je sian Lyanna
Adam sweet... even Lyanna dah kawen dia sentiasa protect Lyanna dari jauh

Aku suka ending ni sebab lain dr yg lain... thumbs up to cik penulis IJATI HABIB...

"Kenapa awak suka Ros Biru?"
"Sebab bila layu takkan jadi warna coklat tapi turquiose(abaikan ejaan)"

p/s : ada tak sesapa nak bagi ROS kat saya?? hihi

Friday, 5 October 2012

~Belanjawan 2013

Salam Jumaat.... Sementara topik sal bajet 2013 yang dibentangkan Najib hangat lagi dibahaskan di pasaran aku pun nak buat bajet 2013 jugak.... Nak suh aku komen sal Bajet Abg Jib mai bilik aku je aku malas nak komen dlm belog ni kang tak pasal aku kena tahan under AUKU lah akta 114A la susah sikit.... errkkkk


yang pasti gambaq kat atas hanya dipinjam dr gugel image

Sebagai seorang pelajar yang meminjam duit semata-mata untuk menjejak kaki ke Unibersiti, aku seharusnya merangka bajet aku sendiri untuk menjamin kelangsungan hidup aku selama 5 bulan berbekalkan duit poket sebanyak RM1400++. 

So sekarang aku nak listkan bajet aku sebulan sebagai seorang remaja tipikal berusia 20 tahun ok...

1. Makanan (penting untuk teruskan kemandrian spesis =P)        = RM40
2. Maintainence (Segala penjagaan dr ujung rambut hingga kaki) = RM30 (ni aku bahagi ke beberapa bulan)
3. Ubat-ubatan ( dengan anibodi yg lemah ni )                             = RM50
4. Barang Runcit                                                                        = RM100
5. Top Up (Maxis+Celcom)                                                       = RM20

Total sebulan RM 240... bajet je mcm ni tapi selalunya mmg akan over bajet la.. dan duit PTPTN hanya akan kekal dalam 3 bulan je.. 'sigh'

Cuba banyangkan macam mana nak hidup berbekalkan RM280 per month dalam dunia yg semua harga naik melambung nie??? Zaman la ni mak aku p pasaq tani pun bawa seratus kadang-kadang tak cukup aku habaq mai... so???? Apa nak wat??? 

Hangpa pikiaq2 la sendiri...

Cuma aku nak pesan satu ja.. jgn la bagi duit dlm akuan tu zero at least RM200 utk waktu sesak...

okey tu ja aku nak pesan... Adios

Tuesday, 2 October 2012

>Makan-Makan @ Senibong

Sempena duit PTPTN yang melimpah ruah  ke dalam akaun so kami Ahli Dewan Senat bersepakat menghabiskan duit PTPTN di Senibong..
 .
Ekceli aku pun tak tau kat mana letaknya Senibong ni.. Member aku la yg dah lama stay kat JB ni bagi tau kalo nak makan seafood p la kat Senibong.. Sedap n Affordable.. Tambah lak dgn view yg cantik pada waktu malam sebab hangpa akan nmpak deretan lampu dr Kota Singa n Pasir Gudang port.

Setelah menggugel kedudukan Senibong dan minta petua dari Abang Keta Sewa akhirnya kami sampai la di tempat kejadian. Senibong ni perkampungan Nelayan yang dah diupgrade..

Aku p dalam pukul 5.30 ptg dr UTM dalam 30 min cam tu kami sampai... So mcm besa camwhoring la dulu kan... Semua pakat gila cam so gini la jadinya...

Geng DS eerrkkk x complete g sebab cik Sol jd Photographer

Tuan belog yang ayu... Kehkehkeh

yang baju ijo tu tak padan dgn demam




Kami makan kat 6 corner harga standard la 5 orang makan RM100++.. Kat sana juga ada restoran yg sedia pakej kalo nak jimat ley amek pakej.. tapi aku rasa sama ja.. Hangpa juga boleh pilih ikan, udang, siput, lobster sendiri... fresh2 semua tau... Satu lagi nak pesan jangan makan segala jenis kacang ka Jeli Kelapa ka Otak-otak yg diletak kat meja hangpa.. Hangpa nak tau mahal gila.. Kami p makan kacang rebus yg sejemput tu ja dah caj RM 6... errkkk speechless aku time tau harga...

Dok gelak apa la tu

Still single n available... hihi

Sayur Kailan RM8.. Udang goreng butter RM 24

Kerapu 3 rasa RM36... Sotong Goreng Tepung RM24

Binatang apa tau ni RM20..

Tudiaa org demam selera nampak???





gamak dia jual kacang banyak ni 6 hengget
Aku p ptg so tak ramai sgt la orang.. Masa nak balik dalam pkul 8 cam tu dh sesak gila dah... Sapa yg teringin nak p ley contact2 aku ek... t aku bg direction senang nya...