Sunday, 14 December 2014

Satu semester saja lagi

Hari ni pre-registration utk sem depan a.k.a sem akhir kat UTM tercinta ni.. Minggu depan dah start study week wahh cepat gila rasa satu sem habis tak dan nak cari pemilik tulang rusuk kiri (blueekkk)..

Sebagai rumusannya, aku boleh kata sem 7 ni agak mencabar la dengan nak buat projek tahun akhir lagi, assignment yang bukan calang2 lagi bahkan sampai ke saat  aku dok taip entry ni pun masih ada 2 assigment, draft yg kena hantaq selasa ni walaupun sesibuk mana pun sem ni yang paling aku pelik aku masih boleh tido pukul 12 lagi.. Aku pun tak faham dengan aku ni haisshhh...

Disebabkan tinggal lagi satu sem, ramai di antara classmate aku yang dah plan nak kerja, sambung master, 1 or 2 month break tapi aku masih dilema nak buat apa.. Kalo ikut hati yang lara lagi suci murni ni aku takmau dah nak sambung dalam bidang sains dan teknologi ni tapi nak sambung dalam bidang Sejarah pulak.. tapi pikiaq punya pikiaq sambung sejarah aku nak jadi apa cikgu? pensyarah? so aku decide nak kerja.. Dah tu 2,3 minggu ni akak2 lab biotech dok provoke aku suruh further master.. mcm2 depa dok cerita kat aku plus projek yang aku tgh buat la ni takda orang nak sambung.. rasa sedih pulak nak tinggal projek besaq setengah jalan ja.

Aku bukan takmau sambung tapi aku rasa aku ni xda potensi nak jadi pelajar post-graduate, CGPA aku bukan la tinggi mana pun sekadar cukup2 makan dan aku rasa paling tercorot dalam kelas tu. Nak writing paper nnt mmg tu bukan kepakaran aku, kalo suruh buat kerja2 lab tu aku boleh la. Yang tak tahannya, kak risha kata aku ada potensi, aku cepat buat kerja, aku ni determine la dalam buat kerja... hahhahahahahahah aku rasa lawak pulak.. Kalo hangpa nak tau aku ni malas tau nak masuk lab tu. nak banding aku dengan Puteri labmate aku tu mmg jauh beza rasanya, tang mana dia nampak aku rajin pun tak tau la...

Tak tau la nak sambung ka dak aku ni dah la lembut hati, dok selalu sgt paksa aku sambung satgi aku sambung pulak kot.. Tapi aku berat nak sambung nak dok dekat kedah pulak nak berbakti kat keluarga.

Apa-apa pun kita tunggu dan tengok je la