Saturday, 29 December 2012

28.12.2012

28.12.2012 satu tarikh yang akan aku ingat sampai bila-bila. Pada tarikh ni la seseorang yang mak aku sayang macam anak sendiri buat mak aku menanggis dan di hina.

Aku nak tya kat mak ang dan family ang

1. Mak ang xda perasaan malu ka? 8 tahun dulu mak ang dah kutuk mak aku berkandar lepas tu mak ang boleh buat like nothing happen?

2. Kat adik2 lelaki ang yang nak tunjuk pandai n alim tu.... ok... hangpa berdua suruh mak aku pi dengar ceramah sama la like mak aku ni tak berilmu sgt... So how bout ur lovely mother??? Buat perangai macam tu kat rumah orang pulak...elok sgt ka? Sekarang sapa yang patut pi belajar mak aku ka mak hangpa

3. Cakap pasal hak kan... means hadanah la skg.. Hangpa kata dia yg berhak kat Afiq sebab he is Afiq's father... ok fine betul.. Aku ni bukan pandai sgt dalam agama tapi setahu aku hak penjagaan akan jatuh kepada ibu then kalo ibu dah xda akan jatuh kat nenek sebelah ibu dan bapa yang ketiga... Ok ang yang belajaq agama tinggi tu n dpt 10A in ur SPM xkan xtau benda ni.

4.Ang kata kami bela Afiq tak sempurna... So hangpa nak bela pulak kan.. Cissss ayat tak sempurnanya sebab family sebelah ayah dia tak pernah bertanya khabar langsung...

Bergembira la hang dan keluarga hang.. Awat yang hang meroyan buat perangai macam tu.. Nak kata mak tak bagi ang kawen almost everyday mak tanya kat ang dah da calon ka??? Ang kata tak dak.. Tup-tup nak pi masuk meminang...

Oiii aku yang umoq 20 ni pun tau pikiaq.. cerita la kat org tua tu.. Ni buat mcm tu sedih la org tua tu... Dah la sependa ang pun mak yang basuh SAMPAI HATI ang buat mak aku mcm sampai tu sekali

Kalo orang buat kat ang macam mana ang buat kt mak ang suka ka????

Ang dok kelentong mak aku pi mai pi mai awat ang egt org tua tu bodoh ka?? Egt kami org kampung kami ni bodoh sgt?

to Puan MARIAM

Pertama sekali nak tanya pasal apa dulu tak suka arwah jadi menantu Puan??? Sebab kami tak setaraf dengan kerabat puan ke?

Sebenarnya puan sy syukur sgt family saya xmcm keluarga puan yg suci tu... 

Harini baru Puan claim Afiq tu cucu puan,,, Hei kalo dah tau budak tu cucu ang please treat as ur grandson not outsider...

Sapa puan nak putuskan silaturahim

Mana pi sifat pemalu dalam diri Puan tu??


Dah habis meroyan

aku berdoa sgt Afiq tak jatuh dalam tangan orang seperti hangpa kalo tak bila dia besaq jadi mcm hangpa... Rosak budak tu n hangpa akan buat dia lupakan arwah ummi dia..

Maafkan saya ok.. At least saya tak pernah serang sesapa

Thursday, 27 December 2012

lelaki... errmm

what a suprise when this evening my mom col n said nazri will engaged tomorrow.. syabas n tahniah to him sebab dah berjaya jumpa pengganti arwah my sis.. tapi apa yg mengecewakan sepatah haram dia tak ceta kt my mom padahal dia dok umah mak aku... rasa nk muntah bila dia kata xda pengganti g baru sgt ja.. ada pun kawan2 ja.. tup tup esok dh nk bertunang.. menanggis mak aku bila dengar berita ni tu pun lepas mak aku desak si nazri tu suh cerita benda sebenaq...                       SELAMat berTunang..

Wednesday, 12 December 2012

Melaka Aku Datang

Kalo Lisa Surihani ada Istanbul Aku Datang... Aku pulak ada Melaka Aku Datang.. Nak pi jauh2 bajet ciput ja so Melaka ja yang aku mampu..

Aku pi Melaka bukan nak suh sesapa propose aku wat bini tapi aku pi sana dengan niat yang suci murni tawww... Aku join khidmat komuniti kat Taman Boya under SRM... Untuk program ni aku pegang jawatan S/U (selalu sgt aku dpt jawatan ni... Taufik Hasnan bila nak bg Pengarah lak)... Ekceli bukan setakat S/U.. AJK perhubungan n Aktiviti pun aku rembat... Tudia tamakkan manusia ni.... HAhhahahahha ada aku peduli janji siap semua dah...

Kami bertolak sesudah subuh sabtu 8/12/12... Sampai kat Taman Boya dalam 9.30 pg mcm tu... Dalam 2 jam dok buat kerja kat sana... Kami pi Bandar Hilir...

Kat Bandar Hilir ni kami semua dibahagikan dalam grup... Amat bias disini sebab aku yang bahagi nama grup dan aku select sendiri orang2 utk grup aku....ada aku kisah hahhahahahah (Devil laugh)



 
Foreigner tu bukan grupmate aku ok
Grup aku ada 7 orang tapi lagi 2 tu tak masuk sgt... Hanya kami berlima je la stay together sampai malam... Lagi 2 org tu hilang p mana pun tak tau... Salah kami kot dok pi kumpul senior2 satu geng... Tapi syafiq si baju biru ni pun dak freshie gak.... Ehhh hangpa perasan tak muka matsalih kat atas ni mcm actor tapi aku tak sure sapa...

Kat bandar Hilir ni tugasan kami kena amek beberapa jenis gambaq... Grup aku mmg dh ditakdirkan kalah sebab soklan aku yang buat so kami jalan2 je la kat Bandar hilir sambil bergambaq...huhuhu.... Eksaited ni pes time jejak kaki kat Melaka.....

Agak kuciwa sebab xdapat nek beca, menara taming sari n river cruise..... Ada tak sesapa yg budiman di luar sana nak belanja aku semua yg xsempat ni????...

Jom layan gambaq2....

posing dulu

Rajin sungguh anak dara ni kan??

Nampak sgt berlakon disitu Sol...hahahha

Ni la boya darat... jaga2 gadis2 diluar sana


habis cun la ni??
Kami bertiga ja...DS tak complete
Sempat angpa posing nohh
Jom panjat St. Paul

sempat g shopping tau
akernya ada juga gambaq mcm ni

Thursday, 6 December 2012

Ahli baru keluarga Che Lah

Assalamualaikum.....

Helllo...hello...

Ahli baru? Awat ang nak kawen ka Zayani???

Ya hadoi ke situ pulak hangpa ni... sikit2 bab kawen ja.. ahli baru ni bukan laki cheq la tapi anak menakan cheq yang baru menjengah dunia ni pada 1.12.12 pada jam 0006 yang lalu...

My sista dah selamat deliver seorang lagi bayi perempuan... ok skg cheq dah ada 4 nephew dan 2 niece... Agak2 hangpa cucu2 utk my mommy yg pasni semua anak cheq pulak ka??? eeerrkkk


tingin nak dukung!!!!

gambaq kat atas pun my BIL yg bagi.... tak boleh nak tgk secara live lagi ni... tak kira 2 minggu g balik nak jumpa si kecik tak bernama ni... Rindunya nak dukung baby...

Akak aku da sms aku beberapa nama dia nak buh kat bb dia tapi semua aku reject... Amboi ang yani egt tu anak ang ka... kehkehkeh ada aku kisah aku bg nama cun punya dia xmau Nur Dhiya Nasuha...

nama2 yg akak aku suggest
 1. Nur Dhiyatul Aisyah ( Dhiyatul xda makna)
 2. Nur Dhiya Tasnim (aku rasa xmasuk la)
 3. Nur Dhiya Suffiyah ( sepupu aku miss potpet tu suffiyah juga)

Hope my sis berjaya dalam pencarian nama utk si kecik ni....

p/s : rupanya susah jugak nak letak nama anak ni kan

Saturday, 1 December 2012

Aku VS Derma Darah

Assalamualaikum...

Dah 1 Disember 
Kak aku dah bersalin ka?
Lagi sebulan final....aarghhhhhh!!!
Lagi 3 minggu kelas...o yeahhh....

Hari ni ada blood danation kat KTF ni....So nak dijadikan ceta lepas ja test organik aku p bedal sepinggan nasi lauk ayam kat meranti nak p derma darah la kononnya....

Walaupun niat aku suci dan ikhlas tapi tetap direject daripada menderma darah disebabkan berat aku kurang....

Ala kurang sekilo je pun boleh la kak??? plisss..(sambil kelip2 mata)

Namun aku pulang dgn hampa sebab tak boleh nak derma darah aku...

Aku ni mmg xda jodoh nak derma darah... Masa sem lepas semua dah ok tapi blood type aku pulak depa xmau.... Mentang2 darah i AB.... uolls taknak...takpa...

Pastu kalo kempen derma darah ni selalu sgt buat time aku Period... sah2 la aku xboleh nak derma la.. So bila aku boleh derma ni?? Aku nk dpt 10 tahun percuma dok wad kelas satu tu.....

Hope ada la peluang utk aku nak derma darah..... Kalo nak suh aku nek kan berat aku... oh no tak akan sama sekali aku nak nek kan berat aku.... ni pun dah riso sbb dh nek sekilo....






Tuesday, 27 November 2012

Kahwin Muda Lagi

Assalamualaikum dan Selamat Pagi!!!!

Apa yang havoc sangat tu? Ni yang cheq nak bagitau.. Angpa ada baca tak pasal "Remaja 13 tahun nikah".

Ohh tidak!!!!!!! budak tu baru form 1 dah kawen mak yang 20 taon ni tapak masjid pun tak jumpa lagi lagumana nokss??

Cehhh igt cheq nak heran sgt ka ang nak nikah muda tu.. cheq rasa kesian ada la kat ang sebab muda2 lagi dh kena korbankan masa kanak2 strawberi ang tu...

Cheq masa tingkatan satu tak pernah pikiaq pasal nak kawen pun dok pikiaq pasal retis2 taiwan kesukaan cheq ada la..

Dekat paper punya pengantin laki tu dok nafikan dia kawen bukan sebab nafsu la tapi atas rasa tanggungjawab dan buat ramai org kata "matang nye ayat pengantin laki tu" "Memang patut dicontohi".. Ala tu standard la ayat yang dikarang dan dieditkan..

Sebagai remaja belasan tahun ni hangpa tau apa tanggungjawab suami isteri ni?
Tau nak syok ada la... Aku setuju ja hangpa kawen at least kalo da anak t anak tu boleh dinasabkan tak gitu...

Tapi satu hal aku xfaham dgn makbapak pompuan tu.. Izinkan anak kawen sebab anak ang ugut kalo tak bagi kawen nak p lari dgn laki tu... Kalo aku mak budak tu dah lama aku taboh.. Umur pun xcukup gatal nak kawen.. then aku hantaq dia pi mengaji pondok ka jauh2 biaq dia lupa kat budak jantan tu..

Standard la umur 12-13 tahun ni hormon gedik tu mula nak tumbuh.. Bila ada abang2 dok pewwwwittt sikit puji sikit terus sangkut la. Aku ni pun cakap based on pengalaman juga tau (tapi xda la segediktu aku boleh kawal lagi)

Apa pun hangpa pikiaq la sendiri jangan lak pasni dah beranak pinak cerai lak.. Ahkak malas nak kata apa dah nikah dah semua dah halal kan janji jgn buat keja bodoh dah la yea dik...

semoga berbahagia

Monday, 26 November 2012

Jejalan Kay EL

Assalamualaikum....

24/11/2012


Aku dan ahli DS yg lain join trip p Kay El... Ekceli trip ni mcm lawatan sambil belajaq gitu la sebab kami p under subjek KOQ.. Nak terguling pun ada gak dah macam budak2 tadika lak.. Dah la kami p KL Tower & KLCC.. Nasib tak masuk Aquaria ka PetroSains ka kalo tak mmg aku dilabelkan as Budak Tecik la...


Kami sampai awal kot 8.30 a.m kt KL tower... depa pun tak bukak g time tu.. Pukul 9 baru bukak.. Briefing semua.. naik g observing Deck, Main game, short teater balik....

nak dukung binatang tu tp seriau lak... dpt sentuh je la

Sempena Skool Holiday ni Menara KL menawarkan program terbaik untuk anak2 anda... So jgn lepaskan peluang ni... Cheq yang dah besaq ni pun eksited hahahhah.... 

4 dara pingitan... Semua masih solo lagi.. ahaks!!!

eksited dgn org dlm patung bkn dgn Upin pun

kami berlima


pokok jelutong yg reserved dh 95 taon....






Kat sana kami da juga la men beberapa games... Aku men 2 ja..  Pes kena jadi zombi seken tiup belon...Dah mcm sukaneka tadika lak kan...ngeeee

tekun je sol mengzombikan aku yea....

saat dizombiekan oleh Solehah Nasir


<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
The mummy returning home...


Kat Suria KLCC tak mampu nak shopping so bergambaq je la nampak gaya...

awak cincin kawen kite t sini ek...kehkehkeh


Nak beli Kot meh sini



I prefer LV than Chanel


Rasa cun la







Sunday, 18 November 2012

Bila Rakan Lelaki Anda sudah punya Someone Special

Assalamualaikum.....

Sapa kat sini tak xda kawan laki??? Alala ciannya hang pa semua.. Girls dun wori cheq pun tak ramai kawan laki.. yang dok ada pun mula jauhkan diri dari cheq.. sedih tau 'sigh'

Hangpa nak tau sebab apa depa pakat nak jauhkan diri dari cheq membe depa ni sebabnya depa dah da MAKWE!!!!!

Cheq amat tidak paham awat depa seakan xmo dah nak kawan dgn cheq bila dah ada awek? Awat berdosakah nak kawan dgn cheq lagi..

Bila dah ada awek ni la sindrom2 yang melanda member2 jantan cheq

  1. Bila ajaq kuaq ada saja alasan yang direka
  2. Dah malas nak reply my text...huhu kalo rajin pun just 'k' or 'x'
  3. Menjaga ketrampilan diri
  4. Bila tgh bersembang dia sibuk dgn FB, Twitter je
  5. Pagi2 sure susah nk nampak sbb dok membuta g..

Friday, 16 November 2012

~Istanbul Cheq Mai~

Setelah berhari-hari si kecik pot pet ni ajaq aku p tgk 'Istanbul Aku Datang' so hari ni aku tunaikanlah janji sebelum balik Jay Bee.. Kami tgk first show utk hari ni.. habis ceta terus balik nak siapkan esaimen yg menggunung...


Istanbul Aku Datang ni agak lain dari filem2 Tipikal Metrowealth.. First of all uolls boleh nampak keindahan bandar Istanbul dalam filem ini.

Jenaka Sedih cukup asam garam bagi filem ni.. Mula-mula aku rasa Dian (Lisa) ni gediks je dalam cite ni but lama2 She's cute hihi.. Dia ni independent la xsusahkan org lain survive sorang2 kat Istanbul lepas kena 'halau' dgn Azad.

Kelakar kot sebab satu panggung asyik gelak je. Ada jugak part boring kat ujung2 tu sampai aku hampir terlelap la..

Nasib lastly tu ikut apa yang aku nak kalo tak mmg aku bakar panggung... Beto dalam ni mmg superb Hensem Mak rasa huhu...

Nak tau lebih p tgk sendiri tak pun tggu la 2,3 minggu hangpa boleh Download...

dah malas nak taip panjang2 meh layan gambaq yang tak seberapa ni...


silap x amek student price dah rugi 4 hengget

miss pot pet yg eksaited nk tgk wayang
 
tuan belog pun nak glamor gak ahak!!
 





































Wednesday, 14 November 2012

Jejaka Idaman saya :P

Selamat hari rabu.. Hari ni ahkak nak describe sikit la ciri2 jejaka idaman ahkak..

So apa ciri2 nye.. xsabaq da incik2 abang kat luaq ni nak tau kan...Hahahhaha (devil laugh jap) + perahsantan

1.Ahkak ni xda la demand sgt ahkak tak mau la yang hensem ni ye la ahkak pun bukan cun mana pun kan juz org kata sejuk mata memandang dan bila ahkak tgk dia boleh bagi ketenangan tu dah cukup.. Kalo boleh ala2 Beto Kusyairi tu

laki org dah...

2. Pandai bab2 agama sebab seorang suami dia akan bimbing ahkak dan bakal anak2 kami t... Tetiba ahkak verangan asben irma hasmie la mau kasi up pic dia la huhu..

taste ahkak mmg asben org ke
3. Lastly mestilah seseorang yang berduit.. Kalo setakat muka hensem tapi xberduit wat apa.. Ko egt boleh guna ke muka ensem ko bayaq brg beli kat Jusco tu.. Plisss la i cari yg da duit skg ni.. i pikiaq masa depan family i..

Monday, 5 November 2012

Padah Bila Seronok Sangat

Last friday aku eksiden kereta.. Aku bersyukur sangat2 sebab kami semua selamat dalam kereta tu yang teruknya duit melayang dekat 1k jugaklah sebab nak repair kereta tu dah la kereta sewa hadoiiiii.... mana nak cekau duit nie???

kesan perlanggaran tu
Errmmm ramai tanya mcm mana aku boleh kena langgar nie?? Tak tau nak cerita mcm mana sedaq2 aku dengar bunyi "beng" je huhu.. Ni salah aku la p silap masuk jalan.. Nasib org yg langgar aku tu xmarah kalo tak meraung tak berlagu la aku kat situ...

Ni la padahnya bila nak seronok sangat.. Petang jumaat tu bukan main member aku + aku sekali plan nak p Jusco Tebrau la Pasar Pandan la alih balik UTM la lepas eksiden tu huhuhu... Tambah lak aku plan dgn budak2 sekolah aku dulu nak p holiday kat Langkawi cuti sekali benda ni dah jadi duit pun melayang berlipat kali ganda mmg cancel segala plan yang ada.. Senang cerita balik rumah duduk diam2 je... 'sigh'...

Abang keta sewa tu baru col tadi dia kata total kos repair semua RM950.. Mak aiii lagi RM50 nak 1k ni awat tak genap aku terus.. Errkk aku rasa mcm dia chong aku pun ada sebab dah survey tukar pintu dalam RM 500 gitu je ni dah 2 kali ganda.. Tapi aku malas la nak gaduh2 dgn dia dah tu keta dia + dia yg p cari bangkel semua kan.. Kalo dia nak tipu tu antara dia dengan tuhan la....

Aku mmg xmo sewa keta dah pasni...huhu fobia I... Baru kena mcm tu pun aku dah terbayang2 ni mcm mana la depa yg kena lagi teruk kan??? mesti trauma...

p/s : Aku rahsia dari parents aku ni.. Takut juga depa risau tak bertempat ye la arwah kak aku pun eksiden keta juga... Sekali sekala menipu untuk kebaikan xpa kan? ^_^

Sunday, 21 October 2012

Testimoni saya D'qistee Beauty

Assalamualaikum... Selamat pagi ahad..

Aku ni bukanlah dilahirkan cun melecun macam Neelopa or Anzalna. Aku ni biasa ja kadangkala tu jeles tgk org lain lawa-lawa tapi aku ermm... tudia dah start buat ayat sedih pulak.. ok lupakan saja apa aku merepek ni.

Akhir taon lepas aku diperkenalkan dgn satu product yang super superb ni. Memang berkesan la nak bagi kulit tu flawless dan gebu sahaja ok.. Produk kecantikkan takkan ubah wajah angpa bagi jd mcm muka Neelopa pun so terimalah kenyataan ini ok.

Aku try product ni sebab aku rasa kulit wajah aku ni kusam gilos kot mcm xda seri ja smpai kadang2 tu pikiaq nak mandi bunga pun ada hehe... Bila jadi mcm ni timbullah satu perasaan rendah diri gitu.. nak wat presentation malu, nak sembang dgn senior jantan segan. Habis cerita mcm malu + segan + rendah diri la bila nak berhadapan dgn org bila kulit wajah kita tak bermaya dan kusam kan..

So lepas try product ni aku mmg puas hati dan alhamdullillah aku masih guna sampai sekarang walaupun harga dia agak mahal bagi seorang student mcm aku ni tapi xpa nak cantik punya pasal kan..hehehe...
yg atas tu b4 guna,, yg bawah lepas guna
Meh nak up lak pic produk yg aku guna tu






Kebiasaanya produk ni tahan dalam sebulan lebih tapi aku guna tahan sampai 3 bulan lebih...hehe punya la nak jimat.. Krim pun pakai sikit2 je... Sabun tu pulak aku kerat bg 4 bahagian...

Aku mmg rekomen la kat hangpa semua produk ni mmg terbaik punya.. mcm2 fuction ada tau...

Apa pun macam aku mention kat atas produk ni nk bagi kulit je cantik.. muka angpa still mcm tu jugak ok.. jgn dok taksub sgt hihi

Saturday, 20 October 2012

::REVIEW NOVEL:: ROS BIRU UNTUK DIA

Nak update about novel lak... Dah berminggu tak update belog pun dah bersawang sana sini.. Maapkan saya incik belog saya agak bizi..hihi bizi la sgt kan???

Last week jalan2 kat Jusco tebrau yg besaq gilos tu dan spt biasa tempat yg dituju mestilah bookstore. Kat sana ada Harris yg besaq gilos tu.. lagi la buat aku rambang organ penglihatan dan fikiranku tiba-tiba tidak waras... dengan berbekal 40 hinggit aku sambaq 2 buah novel Ros Biru utk Dia n Mr. Right Buat Ain. Both novel JS... Novel JS aku tekan kan disini sememangnya aku xminat sgt keluaran JS ni. Dah cukup dgn mukadimah yg xda kena mengena ni.

Sapa dh baca Ros Biru Untuk Ain sila angkat tangan... ehhh mcm la aku boleh nampak kan tapi tak pa la..

Mungkin agak terlambat nak review novel ni sebab dah lama keluaq tak silap aku awal tahun aritu lagi.

Sinopsis

Liyana dan Adam dah bertunang tetapi disebabkan satu peristiwa hitam Lyanna terpaksa berkahwin dgn Fakhrul yg amat membencinya. Sepanjang perkahwinan mereka Lyanna berusaha menjadi isteri yang setia kerana itulah hasrat Adam namun panas tidak sampai ke petang, fakhrul yang sudah menyayangi Lyanna berubah membenci Lyanna.

Komen aku:

Bila baca part kawen tu dah terbayang Andai itu takdirnya.. terbayang-bayang kekejaman Zril kat Leya dah la kena kawen paksa kan..
Fakhrul ni mmg jenis yang nak ikut kepala angin dia je sian Lyanna
Adam sweet... even Lyanna dah kawen dia sentiasa protect Lyanna dari jauh

Aku suka ending ni sebab lain dr yg lain... thumbs up to cik penulis IJATI HABIB...

"Kenapa awak suka Ros Biru?"
"Sebab bila layu takkan jadi warna coklat tapi turquiose(abaikan ejaan)"

p/s : ada tak sesapa nak bagi ROS kat saya?? hihi

Friday, 5 October 2012

~Belanjawan 2013

Salam Jumaat.... Sementara topik sal bajet 2013 yang dibentangkan Najib hangat lagi dibahaskan di pasaran aku pun nak buat bajet 2013 jugak.... Nak suh aku komen sal Bajet Abg Jib mai bilik aku je aku malas nak komen dlm belog ni kang tak pasal aku kena tahan under AUKU lah akta 114A la susah sikit.... errkkkk


yang pasti gambaq kat atas hanya dipinjam dr gugel image

Sebagai seorang pelajar yang meminjam duit semata-mata untuk menjejak kaki ke Unibersiti, aku seharusnya merangka bajet aku sendiri untuk menjamin kelangsungan hidup aku selama 5 bulan berbekalkan duit poket sebanyak RM1400++. 

So sekarang aku nak listkan bajet aku sebulan sebagai seorang remaja tipikal berusia 20 tahun ok...

1. Makanan (penting untuk teruskan kemandrian spesis =P)        = RM40
2. Maintainence (Segala penjagaan dr ujung rambut hingga kaki) = RM30 (ni aku bahagi ke beberapa bulan)
3. Ubat-ubatan ( dengan anibodi yg lemah ni )                             = RM50
4. Barang Runcit                                                                        = RM100
5. Top Up (Maxis+Celcom)                                                       = RM20

Total sebulan RM 240... bajet je mcm ni tapi selalunya mmg akan over bajet la.. dan duit PTPTN hanya akan kekal dalam 3 bulan je.. 'sigh'

Cuba banyangkan macam mana nak hidup berbekalkan RM280 per month dalam dunia yg semua harga naik melambung nie??? Zaman la ni mak aku p pasaq tani pun bawa seratus kadang-kadang tak cukup aku habaq mai... so???? Apa nak wat??? 

Hangpa pikiaq2 la sendiri...

Cuma aku nak pesan satu ja.. jgn la bagi duit dlm akuan tu zero at least RM200 utk waktu sesak...

okey tu ja aku nak pesan... Adios

Tuesday, 2 October 2012

>Makan-Makan @ Senibong

Sempena duit PTPTN yang melimpah ruah  ke dalam akaun so kami Ahli Dewan Senat bersepakat menghabiskan duit PTPTN di Senibong..
 .
Ekceli aku pun tak tau kat mana letaknya Senibong ni.. Member aku la yg dah lama stay kat JB ni bagi tau kalo nak makan seafood p la kat Senibong.. Sedap n Affordable.. Tambah lak dgn view yg cantik pada waktu malam sebab hangpa akan nmpak deretan lampu dr Kota Singa n Pasir Gudang port.

Setelah menggugel kedudukan Senibong dan minta petua dari Abang Keta Sewa akhirnya kami sampai la di tempat kejadian. Senibong ni perkampungan Nelayan yang dah diupgrade..

Aku p dalam pukul 5.30 ptg dr UTM dalam 30 min cam tu kami sampai... So mcm besa camwhoring la dulu kan... Semua pakat gila cam so gini la jadinya...

Geng DS eerrkkk x complete g sebab cik Sol jd Photographer

Tuan belog yang ayu... Kehkehkeh

yang baju ijo tu tak padan dgn demam




Kami makan kat 6 corner harga standard la 5 orang makan RM100++.. Kat sana juga ada restoran yg sedia pakej kalo nak jimat ley amek pakej.. tapi aku rasa sama ja.. Hangpa juga boleh pilih ikan, udang, siput, lobster sendiri... fresh2 semua tau... Satu lagi nak pesan jangan makan segala jenis kacang ka Jeli Kelapa ka Otak-otak yg diletak kat meja hangpa.. Hangpa nak tau mahal gila.. Kami p makan kacang rebus yg sejemput tu ja dah caj RM 6... errkkk speechless aku time tau harga...

Dok gelak apa la tu

Still single n available... hihi

Sayur Kailan RM8.. Udang goreng butter RM 24

Kerapu 3 rasa RM36... Sotong Goreng Tepung RM24

Binatang apa tau ni RM20..

Tudiaa org demam selera nampak???





gamak dia jual kacang banyak ni 6 hengget
Aku p ptg so tak ramai sgt la orang.. Masa nak balik dalam pkul 8 cam tu dh sesak gila dah... Sapa yg teringin nak p ley contact2 aku ek... t aku bg direction senang nya...