Wednesday, 21 March 2012

Selamat Hari Lahir yang ke 20

19 Mac 2012 genaplah usiaku 20 tahun... argghhh dah masuk seken series.. Cepatkan masa berlalu.. Alhamdulillah selama 20 tahun nie aku hidup di atas muka bumi pinjaman ni penuh dengan nikmat kesihatan..kasih sayang..cukup makan pakai semua..Walaupun kekadang sebagai hamba aku alpa dalam mengingati Maha Pencipta..


Back to normal...


Nie kira pes time aku sambut besday kat UTM.. Yela kan dah aku baru pes year kat sini..Hangpa nie pun hak nie pun nak aku explain ka???


Kawan2 baik aku kt sini prank aku dua kali kot..aku rasa terharu gila..sobsobs..


Ceqeta dia lagu nie.. Malam besday aku yakni 11.59 mlm 18.Mac.2012 membe aku Jutawan Kosmetik msg aku "Nini, slide presentation ada perubahan t Suzi emel kat ang"  time aku mmg pikiaq pasal presentation je la.. Aku nie apa lagi dok la mengadap laptop sampai 12.30..tak sent pun emel..pelik.. aku col xjwb..tdoq dah kot aku wat konklusi.. 
Tetiba suzy mai hantaq pendrive..dia kata kena tukaq jd format video..Benggongnya aku time tu xsuspek apa lagi... yg suzy lak nak tkencing..dia p toilet.. Aku bukak la pendrive tgk file video tu..tapi mula2 aku assume depa silap convert... seken time tgk tharu tauuuuu... 




















Ok aku ingat ni ja... Siangnya depa ajaq aku p tasik..sbbnya Sol nak jumpa anak Kak Nera..aku percaya la bulat2.. Kat tasik pun aku cari la mana anak kak Nera... Tgk si Jutawan Kosmetik dgn Lala mai bawa Piza n Kek...huhuhu depa sambut besday aku kat Tasik... Terharu lagi.. Nak nanggis tapi malu...




Bajet nak upload pic tapi da masalah teknikal la pulak..


takpa la..to all my prens yang wish besday aku nak ucap terima kasih..
yang bagi seprise.. tak tau nak cakap apa tetiba aku speechless

Wednesday, 14 March 2012

Dirang... manusia sekarang sungguh kejam

Assalamualaikum.... selamat hari rabu semu..


Ekceli aku nak post n3 ni kelmarin tapi keadaan kesihatan yang kurang mengizinkan terpaksa la postpone mai hari ni.. Dua hari lepas gempaq satu Malaya pasal kes pembunuhan adik Nadhirah @ Dirang nie.. Aku pun terkejut tenuk juga la sebabnya seminggu yang lalu pada 8.Mac.2012 aku jejalan kat Angsana then nampak poster Adik comey nie.. Time tu dalam firasat aku budak nie memang kena bawak pi dek org jahat dah... tgk rupa la comey putih gebu..Kalo org xda anak jumpa mau ambik bawa balik dah... 
cute je..pembunuh tu mmg heartless




Tup..tup.. pagi semalam dengar berita kat hotfm..yang rangka rentung yg polis jumpa last week tu ekceli rangka Dirang... Ya Allah...terduduk aku dengar berita tu (dah la aku lambat dapat tau)... Kejamnya manusia zaman la..xda keja len ka nak wat.. tau nak bunuh org ja.... p la buat benda2 pekdah sikit.. Dah la Kes Nurin dulu pun xsolve lagi nie plak muncul kes baru.. mcm xaman ja dok kat Mesia nie...


Hangpa nak tau sebab pa org zaman la ni makin kejam... sebab pengaruh tv,tenet,astero la nie.. Kasi bakaq itu budak sebab nak hapuskan bukti... ngek punya manusia... kalo ang pandai sgt xda la kena tangkap... cehhh..


Kat Metro harini motif pembunuhan sebab Nenek Dirang pernah hina suspek.. Ya Allah... kecik punya hal sampai nak bunuh ka??? Tu la manusia bila perasaan yang menguasai diri memang wat pa pun tak pikiaq dah.. biaq puas hati sudah...


Aku kalo di tempat Mak Dirang mau meroyan kot.... Eeeemmmmm kalo macam nie situasi sekarang mau t aku ikat ja anak-anak aku kat umah... 


sat sat  hangpa egt tak kes kat Butterworth awal taon nie yang si ayah gari anak-anak dia time dia p keja... Aku rasa dia nak jaga keselamatan anak dia tu...huhuhu 

Saturday, 10 March 2012

Tak suka...tak suka...

Assalamualaikum... Salam 1,2,3 Malaysia..


Lama tak hudpate noh..besa la cheq bizi memanjang sem ni..tak tau la bizi apa kalah naib canselor lagi.. nie cheq nak kongsi dgn hangpa semua la..maybe lepas nie hangpa akan kata cheq ni tak sporting la.. tak open minded..tapi ada cheq kesah?? mmg x kesah langsung pun bukan hangpa yg penat2 taip pun..^_^




Hujung minggu lepas.. cheq join camping kat nun jaoh Desaru sana... Sapa pernah sampai..sila angguk depan lippy masing2 k...


yang cheq tak suka dalam camp ni..bila ja wisel bunyi 3x berturut2 kami semua kena meniarap... weiii pliss la.. cheq dah anak dara kot.. segan+malu kot.. dah la jantan2 depan cheq tu semua tu ajnabi....
even kat umah depan abang sendiri pun tak pernah cheq buat.... TAK SUKA..TAK SUKA..TAK SUKA..


kalo besaq nie tak pa la

masa game pendamping.. depa ikat tangan cheq dgn sorang dak laki nie sbb pompuan len semua xmo...Hadoiii xsuka tau...even dgn my pren yg lembut pun xpernah wt cm tu...


Mesti org kata kat cheq nak wat alim pulak pliss la... ya mmg cheq mengaku cheq bukan alim mana pun.. aurat pun ttp tak sempurna sgt.. tp da bab yg cheq tak boleh wat tau tak