Tuesday, 27 November 2012

Kahwin Muda Lagi

Assalamualaikum dan Selamat Pagi!!!!

Apa yang havoc sangat tu? Ni yang cheq nak bagitau.. Angpa ada baca tak pasal "Remaja 13 tahun nikah".

Ohh tidak!!!!!!! budak tu baru form 1 dah kawen mak yang 20 taon ni tapak masjid pun tak jumpa lagi lagumana nokss??

Cehhh igt cheq nak heran sgt ka ang nak nikah muda tu.. cheq rasa kesian ada la kat ang sebab muda2 lagi dh kena korbankan masa kanak2 strawberi ang tu...

Cheq masa tingkatan satu tak pernah pikiaq pasal nak kawen pun dok pikiaq pasal retis2 taiwan kesukaan cheq ada la..

Dekat paper punya pengantin laki tu dok nafikan dia kawen bukan sebab nafsu la tapi atas rasa tanggungjawab dan buat ramai org kata "matang nye ayat pengantin laki tu" "Memang patut dicontohi".. Ala tu standard la ayat yang dikarang dan dieditkan..

Sebagai remaja belasan tahun ni hangpa tau apa tanggungjawab suami isteri ni?
Tau nak syok ada la... Aku setuju ja hangpa kawen at least kalo da anak t anak tu boleh dinasabkan tak gitu...

Tapi satu hal aku xfaham dgn makbapak pompuan tu.. Izinkan anak kawen sebab anak ang ugut kalo tak bagi kawen nak p lari dgn laki tu... Kalo aku mak budak tu dah lama aku taboh.. Umur pun xcukup gatal nak kawen.. then aku hantaq dia pi mengaji pondok ka jauh2 biaq dia lupa kat budak jantan tu..

Standard la umur 12-13 tahun ni hormon gedik tu mula nak tumbuh.. Bila ada abang2 dok pewwwwittt sikit puji sikit terus sangkut la. Aku ni pun cakap based on pengalaman juga tau (tapi xda la segediktu aku boleh kawal lagi)

Apa pun hangpa pikiaq la sendiri jangan lak pasni dah beranak pinak cerai lak.. Ahkak malas nak kata apa dah nikah dah semua dah halal kan janji jgn buat keja bodoh dah la yea dik...

semoga berbahagia

Monday, 26 November 2012

Jejalan Kay EL

Assalamualaikum....

24/11/2012


Aku dan ahli DS yg lain join trip p Kay El... Ekceli trip ni mcm lawatan sambil belajaq gitu la sebab kami p under subjek KOQ.. Nak terguling pun ada gak dah macam budak2 tadika lak.. Dah la kami p KL Tower & KLCC.. Nasib tak masuk Aquaria ka PetroSains ka kalo tak mmg aku dilabelkan as Budak Tecik la...


Kami sampai awal kot 8.30 a.m kt KL tower... depa pun tak bukak g time tu.. Pukul 9 baru bukak.. Briefing semua.. naik g observing Deck, Main game, short teater balik....

nak dukung binatang tu tp seriau lak... dpt sentuh je la

Sempena Skool Holiday ni Menara KL menawarkan program terbaik untuk anak2 anda... So jgn lepaskan peluang ni... Cheq yang dah besaq ni pun eksited hahahhah.... 

4 dara pingitan... Semua masih solo lagi.. ahaks!!!

eksited dgn org dlm patung bkn dgn Upin pun

kami berlima


pokok jelutong yg reserved dh 95 taon....






Kat sana kami da juga la men beberapa games... Aku men 2 ja..  Pes kena jadi zombi seken tiup belon...Dah mcm sukaneka tadika lak kan...ngeeee

tekun je sol mengzombikan aku yea....

saat dizombiekan oleh Solehah Nasir


<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
The mummy returning home...


Kat Suria KLCC tak mampu nak shopping so bergambaq je la nampak gaya...

awak cincin kawen kite t sini ek...kehkehkeh


Nak beli Kot meh sini



I prefer LV than Chanel


Rasa cun la







Sunday, 18 November 2012

Bila Rakan Lelaki Anda sudah punya Someone Special

Assalamualaikum.....

Sapa kat sini tak xda kawan laki??? Alala ciannya hang pa semua.. Girls dun wori cheq pun tak ramai kawan laki.. yang dok ada pun mula jauhkan diri dari cheq.. sedih tau 'sigh'

Hangpa nak tau sebab apa depa pakat nak jauhkan diri dari cheq membe depa ni sebabnya depa dah da MAKWE!!!!!

Cheq amat tidak paham awat depa seakan xmo dah nak kawan dgn cheq bila dah ada awek? Awat berdosakah nak kawan dgn cheq lagi..

Bila dah ada awek ni la sindrom2 yang melanda member2 jantan cheq

  1. Bila ajaq kuaq ada saja alasan yang direka
  2. Dah malas nak reply my text...huhu kalo rajin pun just 'k' or 'x'
  3. Menjaga ketrampilan diri
  4. Bila tgh bersembang dia sibuk dgn FB, Twitter je
  5. Pagi2 sure susah nk nampak sbb dok membuta g..

Friday, 16 November 2012

~Istanbul Cheq Mai~

Setelah berhari-hari si kecik pot pet ni ajaq aku p tgk 'Istanbul Aku Datang' so hari ni aku tunaikanlah janji sebelum balik Jay Bee.. Kami tgk first show utk hari ni.. habis ceta terus balik nak siapkan esaimen yg menggunung...


Istanbul Aku Datang ni agak lain dari filem2 Tipikal Metrowealth.. First of all uolls boleh nampak keindahan bandar Istanbul dalam filem ini.

Jenaka Sedih cukup asam garam bagi filem ni.. Mula-mula aku rasa Dian (Lisa) ni gediks je dalam cite ni but lama2 She's cute hihi.. Dia ni independent la xsusahkan org lain survive sorang2 kat Istanbul lepas kena 'halau' dgn Azad.

Kelakar kot sebab satu panggung asyik gelak je. Ada jugak part boring kat ujung2 tu sampai aku hampir terlelap la..

Nasib lastly tu ikut apa yang aku nak kalo tak mmg aku bakar panggung... Beto dalam ni mmg superb Hensem Mak rasa huhu...

Nak tau lebih p tgk sendiri tak pun tggu la 2,3 minggu hangpa boleh Download...

dah malas nak taip panjang2 meh layan gambaq yang tak seberapa ni...


silap x amek student price dah rugi 4 hengget

miss pot pet yg eksaited nk tgk wayang
 
tuan belog pun nak glamor gak ahak!!
 





































Wednesday, 14 November 2012

Jejaka Idaman saya :P

Selamat hari rabu.. Hari ni ahkak nak describe sikit la ciri2 jejaka idaman ahkak..

So apa ciri2 nye.. xsabaq da incik2 abang kat luaq ni nak tau kan...Hahahhaha (devil laugh jap) + perahsantan

1.Ahkak ni xda la demand sgt ahkak tak mau la yang hensem ni ye la ahkak pun bukan cun mana pun kan juz org kata sejuk mata memandang dan bila ahkak tgk dia boleh bagi ketenangan tu dah cukup.. Kalo boleh ala2 Beto Kusyairi tu

laki org dah...

2. Pandai bab2 agama sebab seorang suami dia akan bimbing ahkak dan bakal anak2 kami t... Tetiba ahkak verangan asben irma hasmie la mau kasi up pic dia la huhu..

taste ahkak mmg asben org ke
3. Lastly mestilah seseorang yang berduit.. Kalo setakat muka hensem tapi xberduit wat apa.. Ko egt boleh guna ke muka ensem ko bayaq brg beli kat Jusco tu.. Plisss la i cari yg da duit skg ni.. i pikiaq masa depan family i..

Monday, 5 November 2012

Padah Bila Seronok Sangat

Last friday aku eksiden kereta.. Aku bersyukur sangat2 sebab kami semua selamat dalam kereta tu yang teruknya duit melayang dekat 1k jugaklah sebab nak repair kereta tu dah la kereta sewa hadoiiiii.... mana nak cekau duit nie???

kesan perlanggaran tu
Errmmm ramai tanya mcm mana aku boleh kena langgar nie?? Tak tau nak cerita mcm mana sedaq2 aku dengar bunyi "beng" je huhu.. Ni salah aku la p silap masuk jalan.. Nasib org yg langgar aku tu xmarah kalo tak meraung tak berlagu la aku kat situ...

Ni la padahnya bila nak seronok sangat.. Petang jumaat tu bukan main member aku + aku sekali plan nak p Jusco Tebrau la Pasar Pandan la alih balik UTM la lepas eksiden tu huhuhu... Tambah lak aku plan dgn budak2 sekolah aku dulu nak p holiday kat Langkawi cuti sekali benda ni dah jadi duit pun melayang berlipat kali ganda mmg cancel segala plan yang ada.. Senang cerita balik rumah duduk diam2 je... 'sigh'...

Abang keta sewa tu baru col tadi dia kata total kos repair semua RM950.. Mak aiii lagi RM50 nak 1k ni awat tak genap aku terus.. Errkk aku rasa mcm dia chong aku pun ada sebab dah survey tukar pintu dalam RM 500 gitu je ni dah 2 kali ganda.. Tapi aku malas la nak gaduh2 dgn dia dah tu keta dia + dia yg p cari bangkel semua kan.. Kalo dia nak tipu tu antara dia dengan tuhan la....

Aku mmg xmo sewa keta dah pasni...huhu fobia I... Baru kena mcm tu pun aku dah terbayang2 ni mcm mana la depa yg kena lagi teruk kan??? mesti trauma...

p/s : Aku rahsia dari parents aku ni.. Takut juga depa risau tak bertempat ye la arwah kak aku pun eksiden keta juga... Sekali sekala menipu untuk kebaikan xpa kan? ^_^