Sunday, 6 October 2013

Aku penghidap Alopecia... So what????

Assalamualaikum

Apa itu Alopecia? Alopecia tu satu penyakit keguguran rambut yang kronik sampai mengakibatkan kebotakan di kepala. Okey tu la penyakit yang cheq tanggung 2 tahun ni.. Dan sekarang nie cheq dah berada di tahap kedua Alopecia yang mana atas kepala ni da lebih dari satu kebotakan.. 
Sekarang ni cheq bergantung kat ubat-ubatan ja la. One of my BFF ni studennt medik she said i must consume those medicine for the rest of my life... Sadis betoi kan!!! Its okey ni satu ujian dalam hidup cheq..

Pengidap alopecia stage terahkir
Bila hangpa dah kena Alopecia ni, hangpa tau la betapa downnya diri cheq ni, ye la pompuan botak?? Cheq ni baru 21 kot macam mana nak kawen? ada ke lelaki nak terima pompuan botak? mana ada lelaki nak terima pompuan tak sempurnakan?

Even ada sorng mamat ni dia pernah la luahkan perasaan dia kat cheq awai taun aritu, tapi cheq tak terima la wat bodo ja just kawan2 dulu.. Baru2 ni cheq habaq la kat dia sal penyakit cheq hampeh tol jantan tak gunaaaaa!!!! tu bukan nak bagi sokongan moral ka tapi terus kami jadi like stranger.. Nasib cheq tak terima dia kalo tak frust menonggeng la dah la pantang utk pengidap Alopecia adalah STRESS
 Ada banyak benda gak la kena pantang dan cheq kena mengamalkan healthy lifesyle gitu.. Mungkin orang luaq akan nampak remeh bab Alopecia ni tak macam kanser kan tapi tu la sampai ke mati kena makan ubat kalo tak mungkin cheq akan ke stage yg terakhir yakni segala bulu kat badan luruh...

Paling cheq sedih org rapat dengan cheq boleh gelak lak dengan keadaan cheq ni.. Okey they hurt me
keadaan pengidap Alopecia Areata (ehsan gugel)



   

Tuesday, 1 October 2013

Miserable Day!!

Apa yang miserable nya?

My lab partner la. Antara banyak-banyak praktikal lab sepanjang pengajian cheq kat UTM ni rasanya kali ni paling TAK BEST dan STRESS.... Lab partner kali ni amat lah tak BEST!!!!!

Even sem lepas aku partner dengan Hao Ting si cerewet gilos dalam kelas pun tak da la rasa kebahagiaan berexperiment tu ditarik tapi bila berpasangan dengan Voldersort ni lab baru sejam tp dah rasa macam tiga jam.

Jenuh la nak tanggung penyiksaan selama beberapa minggu lagi.. Huisshhhh... Mau gugur lagi banyak rambutku ini..