Saturday, 29 December 2012

28.12.2012

28.12.2012 satu tarikh yang akan aku ingat sampai bila-bila. Pada tarikh ni la seseorang yang mak aku sayang macam anak sendiri buat mak aku menanggis dan di hina.

Aku nak tya kat mak ang dan family ang

1. Mak ang xda perasaan malu ka? 8 tahun dulu mak ang dah kutuk mak aku berkandar lepas tu mak ang boleh buat like nothing happen?

2. Kat adik2 lelaki ang yang nak tunjuk pandai n alim tu.... ok... hangpa berdua suruh mak aku pi dengar ceramah sama la like mak aku ni tak berilmu sgt... So how bout ur lovely mother??? Buat perangai macam tu kat rumah orang pulak...elok sgt ka? Sekarang sapa yang patut pi belajar mak aku ka mak hangpa

3. Cakap pasal hak kan... means hadanah la skg.. Hangpa kata dia yg berhak kat Afiq sebab he is Afiq's father... ok fine betul.. Aku ni bukan pandai sgt dalam agama tapi setahu aku hak penjagaan akan jatuh kepada ibu then kalo ibu dah xda akan jatuh kat nenek sebelah ibu dan bapa yang ketiga... Ok ang yang belajaq agama tinggi tu n dpt 10A in ur SPM xkan xtau benda ni.

4.Ang kata kami bela Afiq tak sempurna... So hangpa nak bela pulak kan.. Cissss ayat tak sempurnanya sebab family sebelah ayah dia tak pernah bertanya khabar langsung...

Bergembira la hang dan keluarga hang.. Awat yang hang meroyan buat perangai macam tu.. Nak kata mak tak bagi ang kawen almost everyday mak tanya kat ang dah da calon ka??? Ang kata tak dak.. Tup-tup nak pi masuk meminang...

Oiii aku yang umoq 20 ni pun tau pikiaq.. cerita la kat org tua tu.. Ni buat mcm tu sedih la org tua tu... Dah la sependa ang pun mak yang basuh SAMPAI HATI ang buat mak aku mcm sampai tu sekali

Kalo orang buat kat ang macam mana ang buat kt mak ang suka ka????

Ang dok kelentong mak aku pi mai pi mai awat ang egt org tua tu bodoh ka?? Egt kami org kampung kami ni bodoh sgt?

to Puan MARIAM

Pertama sekali nak tanya pasal apa dulu tak suka arwah jadi menantu Puan??? Sebab kami tak setaraf dengan kerabat puan ke?

Sebenarnya puan sy syukur sgt family saya xmcm keluarga puan yg suci tu... 

Harini baru Puan claim Afiq tu cucu puan,,, Hei kalo dah tau budak tu cucu ang please treat as ur grandson not outsider...

Sapa puan nak putuskan silaturahim

Mana pi sifat pemalu dalam diri Puan tu??


Dah habis meroyan

aku berdoa sgt Afiq tak jatuh dalam tangan orang seperti hangpa kalo tak bila dia besaq jadi mcm hangpa... Rosak budak tu n hangpa akan buat dia lupakan arwah ummi dia..

Maafkan saya ok.. At least saya tak pernah serang sesapa

Thursday, 27 December 2012

lelaki... errmm

what a suprise when this evening my mom col n said nazri will engaged tomorrow.. syabas n tahniah to him sebab dah berjaya jumpa pengganti arwah my sis.. tapi apa yg mengecewakan sepatah haram dia tak ceta kt my mom padahal dia dok umah mak aku... rasa nk muntah bila dia kata xda pengganti g baru sgt ja.. ada pun kawan2 ja.. tup tup esok dh nk bertunang.. menanggis mak aku bila dengar berita ni tu pun lepas mak aku desak si nazri tu suh cerita benda sebenaq...                       SELAMat berTunang..

Wednesday, 12 December 2012

Melaka Aku Datang

Kalo Lisa Surihani ada Istanbul Aku Datang... Aku pulak ada Melaka Aku Datang.. Nak pi jauh2 bajet ciput ja so Melaka ja yang aku mampu..

Aku pi Melaka bukan nak suh sesapa propose aku wat bini tapi aku pi sana dengan niat yang suci murni tawww... Aku join khidmat komuniti kat Taman Boya under SRM... Untuk program ni aku pegang jawatan S/U (selalu sgt aku dpt jawatan ni... Taufik Hasnan bila nak bg Pengarah lak)... Ekceli bukan setakat S/U.. AJK perhubungan n Aktiviti pun aku rembat... Tudia tamakkan manusia ni.... HAhhahahahha ada aku peduli janji siap semua dah...

Kami bertolak sesudah subuh sabtu 8/12/12... Sampai kat Taman Boya dalam 9.30 pg mcm tu... Dalam 2 jam dok buat kerja kat sana... Kami pi Bandar Hilir...

Kat Bandar Hilir ni kami semua dibahagikan dalam grup... Amat bias disini sebab aku yang bahagi nama grup dan aku select sendiri orang2 utk grup aku....ada aku kisah hahhahahahah (Devil laugh)



 
Foreigner tu bukan grupmate aku ok
Grup aku ada 7 orang tapi lagi 2 tu tak masuk sgt... Hanya kami berlima je la stay together sampai malam... Lagi 2 org tu hilang p mana pun tak tau... Salah kami kot dok pi kumpul senior2 satu geng... Tapi syafiq si baju biru ni pun dak freshie gak.... Ehhh hangpa perasan tak muka matsalih kat atas ni mcm actor tapi aku tak sure sapa...

Kat bandar Hilir ni tugasan kami kena amek beberapa jenis gambaq... Grup aku mmg dh ditakdirkan kalah sebab soklan aku yang buat so kami jalan2 je la kat Bandar hilir sambil bergambaq...huhuhu.... Eksaited ni pes time jejak kaki kat Melaka.....

Agak kuciwa sebab xdapat nek beca, menara taming sari n river cruise..... Ada tak sesapa yg budiman di luar sana nak belanja aku semua yg xsempat ni????...

Jom layan gambaq2....

posing dulu

Rajin sungguh anak dara ni kan??

Nampak sgt berlakon disitu Sol...hahahha

Ni la boya darat... jaga2 gadis2 diluar sana


habis cun la ni??
Kami bertiga ja...DS tak complete
Sempat angpa posing nohh
Jom panjat St. Paul

sempat g shopping tau
akernya ada juga gambaq mcm ni

Thursday, 6 December 2012

Ahli baru keluarga Che Lah

Assalamualaikum.....

Helllo...hello...

Ahli baru? Awat ang nak kawen ka Zayani???

Ya hadoi ke situ pulak hangpa ni... sikit2 bab kawen ja.. ahli baru ni bukan laki cheq la tapi anak menakan cheq yang baru menjengah dunia ni pada 1.12.12 pada jam 0006 yang lalu...

My sista dah selamat deliver seorang lagi bayi perempuan... ok skg cheq dah ada 4 nephew dan 2 niece... Agak2 hangpa cucu2 utk my mommy yg pasni semua anak cheq pulak ka??? eeerrkkk


tingin nak dukung!!!!

gambaq kat atas pun my BIL yg bagi.... tak boleh nak tgk secara live lagi ni... tak kira 2 minggu g balik nak jumpa si kecik tak bernama ni... Rindunya nak dukung baby...

Akak aku da sms aku beberapa nama dia nak buh kat bb dia tapi semua aku reject... Amboi ang yani egt tu anak ang ka... kehkehkeh ada aku kisah aku bg nama cun punya dia xmau Nur Dhiya Nasuha...

nama2 yg akak aku suggest
 1. Nur Dhiyatul Aisyah ( Dhiyatul xda makna)
 2. Nur Dhiya Tasnim (aku rasa xmasuk la)
 3. Nur Dhiya Suffiyah ( sepupu aku miss potpet tu suffiyah juga)

Hope my sis berjaya dalam pencarian nama utk si kecik ni....

p/s : rupanya susah jugak nak letak nama anak ni kan

Saturday, 1 December 2012

Aku VS Derma Darah

Assalamualaikum...

Dah 1 Disember 
Kak aku dah bersalin ka?
Lagi sebulan final....aarghhhhhh!!!
Lagi 3 minggu kelas...o yeahhh....

Hari ni ada blood danation kat KTF ni....So nak dijadikan ceta lepas ja test organik aku p bedal sepinggan nasi lauk ayam kat meranti nak p derma darah la kononnya....

Walaupun niat aku suci dan ikhlas tapi tetap direject daripada menderma darah disebabkan berat aku kurang....

Ala kurang sekilo je pun boleh la kak??? plisss..(sambil kelip2 mata)

Namun aku pulang dgn hampa sebab tak boleh nak derma darah aku...

Aku ni mmg xda jodoh nak derma darah... Masa sem lepas semua dah ok tapi blood type aku pulak depa xmau.... Mentang2 darah i AB.... uolls taknak...takpa...

Pastu kalo kempen derma darah ni selalu sgt buat time aku Period... sah2 la aku xboleh nak derma la.. So bila aku boleh derma ni?? Aku nk dpt 10 tahun percuma dok wad kelas satu tu.....

Hope ada la peluang utk aku nak derma darah..... Kalo nak suh aku nek kan berat aku... oh no tak akan sama sekali aku nak nek kan berat aku.... ni pun dah riso sbb dh nek sekilo....