Monday, 29 June 2015

Unofficial UTM graduate

Insyallah esok aku bakal menamatkan pengajian 4 tahun sebagai mahasiswi jurusan sains kimia industri. Sepanjang bergelar mahasiswi UTM bermacam jenis manusia aku jumpa dan tahun akhir di sini merupakan disaster to me
Finally here it come.
Freedom

Sunday, 7 June 2015

Dilema

Seminggu dua ni aku dalam dilema yang teruk sepanjang hidup rasanya. Aku dok update stress kt fb semua orang igt aku stress pasal psm tapi sebenarnya tak. Aku stress dan dilema pasal benda lain. Aku dilema nak pilih antara family atau sv psm aku ni. Cerita dia lagu ni minggu lepas dapat emel aku diminta untuk stay back kt lab lepas final exam ni. Aku sebenarnya nak tolak sbb pikiaq mak kt rumah tu xda org dah tapi nak bagi tau kt sv aku tu tak tau macam mana. Sebab aku tak diberi pilihan tapi aku diberi arahan.

Aku takut nak mengecewakan dua2 pihak. Aku tak tau nak buat apa
Orang cakap senang pi je la bagitau kat sv aku tu tapi aku takut kat dia, takut sgt sgt. Sebelah lg aku takut nak dgr nada kecewa mak bila bgtau aku tak boleh balik lagi aku takut dgr nada mak yang sedih dan kecewa tu aku pernah dgr nada tu tahun lepas bila bagitau tak boleh balik utk cuti midsem..

Sekarang aku nak study pun xda mood sebab aku dok serabut. Kadang2 nak kejam tapi aku tak sanggup sebab KESIAN. Masalah juga jadi baik ni kan?

Rasa nak buat mcm mimi kata "Hang dok kesian kat orang, orang tak kesian kat ang"

Aku dah penat penat penat penat
Aku rasa nak quit dan tarik luggage belah dari semua masalah ni dan lenyap terus