Wednesday, 4 February 2015

Aku Manusia bukan ROBOT

Hari ni aku geram sangat sangat kat satu hamba Allah ni. Tahun lepas pun ada sekali aku geram sgt mcm hari ni dekat dia. Dia tu jenis manusia yang komited, passion, workaholic dlm bidang research ni so nak dipaksa nya aku ni ikut telunjuk dia yang tu aku tak boleh terima ye la aku ni bukan la minat sangat pun KIMIA ni. Buat labwork tu pun ikhlas memang tak da.

Okey hari ni aku habaq kat dia elok2 yang this weekend i repeat this weekend aku nak balik tapi cara dia terkejut tu mcm aku nak balik sampai bukak sem. Tak bagi balik ada la. Siap kena tadah telinga lagi dengan point2 dia yang aku masuk telinga kanan keluaq telinga kiri.

Sejujurnya aku tak paham haritu aku tak masuk lab satu hari sbb balik dan tak bg tau kat dia dikatakan kurang ajaq ni aku habaq kena marah. Apa yang dia nak sebenarnya. Aku da family salah kah nak balik sat jumpa family? Aku dok sini pun dok stress nak buat kerja pun tak jalan pun sama ja. Apa masalah dia sebenarnya?

Haritu lagi la aku dah beli tiket kot sekali dia kata "Maaf Zayani tak boleh balik" woii dah la tak pernah bagi tau midsem kena stay, lepas tu kena stay yang dia dok habaq cuti semester.. Lain tau cuti semester dengan cuti mid sem. Dia ingat aku ni anak orang kaya ka senang2 nak suruh burn tiket balik LosStaq yg harga kat 80 hengget tu.. Pernah tak pikiaq perasaan orang sebelum cakap apa2. Padahal dh sebaya mak aku kot.

Dok bawah dia aku lagi banyak menghampakan keluarga drp dia. Padahal priority aku sepatutnya kt family bukan dia dan bacteria dia tu.  Yang hari ni tak bagi aku balik, dah la aku dah book tiket flight tu lama dah kot bukan sentuh duit grant dia pun. Even duit tiket bas pun aku tak sentud duit grant tu pun sekupang pun dak. Duit RM400 makan sebulan pun tak cukup...

Sebenarnya aku tak suka orang mcm ni. Yang selalu pikiaq dia saja yang betul, bertindak tanpa pikir perasaan orang lain, nak orang ikut acuan dia saja.


Stresssss aku mcm ni bila nak habis tau duduk bawah dia tu

No comments: