Thursday, 2 January 2014

CikYan Vs Lelaki

Assalamualaikum, Selamat Pagi..

Dah solat dhuha ke belum? Jom tetapkan azam tahun baru dengan memperbanyakkan amalan sunat daripada tahun sebelum ini..

1/1/14 perspektif aku terhadap lelaki berubah sikit. Hangpa nak tau tak selama ini aku selalu rasa lelaki hanya pandang perempuan ni mcm display items ja kat muka bumi ni. Sebagai contoh, kalau ada perempuan ramai2 kat bas stop, mesti mata lelaki yg memandu akan liar tgk sambil dok phewiittt,hon2, hai2.. Hei der ang ingat aku ni apa?? Plz respect us sikit..
Mungkin ada yg suka bila di sapa oleh lelaki tp tu bukan aku.

Satu lagi aku selalu rasa yang lelaki ni hanya akan berkawan dgn perempuan yang cantik2 meletop tahap dewa ja.. Ye la aku ni tak da cun macam Neelofa setakat kiut mcm Penelope Cruz tu ada la.. wakakaka perasan..

Kawan2 lelaki aku pun tak ramai kalo kt rumah tu pun sepupu-sepapat aku je la.. Kawan sekolah lelaki yg kamceng pun geng2 lembut..

Sebab tu la aku susah sikit nak cakap dgn lelaki yang baru kenal dan lebih berusia dgn aku.. Bagi aku bila kita terlalu ramah dorang akan cop perempuan ni gedik, perempuan ni berkenan dgn aku..

Tapi semalam aku ada kenal seorang brader ni dia member kpd member aku.. He is so nice and take care kat perempuan walaupun tak kenal mcm aku ni.. Semalam aku attend JB Berselawat, kami pi awai takut jalan sesak.. Bila dah sampai Brader ni siap pesan lagi kalo tak dak tempat nak solat gtau nanti dia hantaq gi masjid.. Dia tak pilih bulu la.. sembang ja dgn aku just aku ni la berat mulut sbb tak biasa..

Konklusinya ada lagi lelaki yang baik cm brader tu